מקהלות
באורטוריו חברות חמש מקהלות אשר פועלות תחת ניהול משותף וחוברות יחד לשיתופי פעולה וכן לפרויקט שנתי אשר שיאו בקונצרט הגאלה המסורתי. במסגרת פעילותן המשותפת והנפרדת מופיעות מקהלות אורטוריו בכ-20 קונצרטים בשנה בארץ ובחו"ל.
המקהלות החברות בארגון הן:
זמרי אורטוריו בניצוחה של רינתיה נסים, המקהלה הקאמרית בניצוחו של אסף בנרף, בלקנטו בניצוחה של דריה גולושקינה, קנטבילה בניצוחה של טליה קירש, קפלאטה בניצוחה של נעמה נצרתי גורדון.
קפלאטה
האנסמבל הוקם בשנת 2006 בידי שלי ברלינסקי וחברים בה כיום -35 זמרים וזמרות. משנת 2014 נעמה נצרתי גורדון היא המנצחת והמנהלת האמנותית של המקהלה. פסנתרן הקבוע של המקהלה הוא תבור גוכמן. כבר בהתחלה הייתה באוויר הרגשה שמשהו מיוחד מתרחש – שילוב מרענן של זמרים חובבי שירה ואוהבי מוסיקה הבאים מקשת חברתית רחבה, חלקם בעלי ניסיון רב בשירת מקהלה ולחלקם זוהי התנסות והכרות ראשונית עם עולם המוסיקה. טווח הגילאים המגוון מוסיף גם הוא ליצירת תמהיל בלתי צפוי, עם הרבה “פלפל”, ושמחת חיים. רפרטואר המקהלה מגוון וכולל יצירות אקפלה כגון מדריגלים מתקופת הרנסאנס, עיבודים לשירים עבריים וללחנים יהודיים, ממגוון שירי גוספל וג‘ז, שירי עם וגם יצירות קלאסיות קנוניות. מתוך הרפרטואר הקלאסי שהמקהלה ביצעה: ויואלדי –גלוריה, בטהובן – מיסה בדו מז׳ור, , פוצ׳יני – מיסה די גלוריה, ג׳ון ראטר – מגניפיקט. פעמיים המקהלה השתתפה בהפקות אופראיות: ב2008 ב ״סיפורו של התו סול״ – אופרה לילדים שהלחין שאול בוסתן ובשנת 2015 לקחה חלק בהחייאת האופרה העברית הראשונה ״דן השומר״ מאת מרק לברי – הפקה משותפת של מחלקת המוסיקה של הספרייה הלאומית והאקדמיה למוסיקה שבירושלים בניצוחו של מיכאל קלינגהופר. משנת 2014 המקהלה מופיעה באופן קבוע בפסטיבל ירושלים לאמנויות. בשנת 2018 המקהלה ביצעה את המשיח של הנדל במסגרת קונצרטים ווקאליים של תזמורת סימפונית ירושלים בניצוחו של ניקולאס מקגיגן, אנגליה.
עד שנת 2012 פעלה המקהלה במסגרת המרכז למוסיקה גוננים, בספטמבר 2012 חברה קפלאטה לאורטוריו ירושלים – מיזם המקהלות הגדול ביותר בארץ המונה חמש מקהלות (כ-130 זמרים) אשר פועלות תחת ניהול משותף וחוברות לשיתופי פעולה ביניהן ומחוץ לארגון.
המקהלה הקאמרית
המקהלה הקאמרית של אורטוריו ירושלים מונה כ-25 זמרים. המקהלה מופיעה בקונצרטים רבים מידי שנה בירושלים וברחבי הארץ. המקהלה השתתפה בפסטיבלים יוקרתיים בישראל, בהם פסטיבל ישראל, פסטיבל ליטורגיקה, פסטיבל אבו גוש, חג המוסיקה הישראלית, ופסטיבל החג של החגים בחיפה. הרפרטואר של המקהלה כולל מגוון יצירות רחב – מתקופת הרנסאנס ועד ימינו – של מוסיקה קלאסית, דתית וחילונית, מרחבי העולם, של מוסיקה ישראלית ושירי עמים בשפות שונות.
ב-2015 השתתפה המקהלה בפרוייקט מיוחד עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, וביצעה, יחד עם עוד שלוש מקהלות, את ״קדיש״ של ליאונרד ברנשטיין, בהשתתפות השחקן ריצ'רד דרייפוס ובניצוחו של סטיבן מרקוריו (ארה״ב). באוקטובר 2016 השתתפה המקהלה הקאמרית בביצוע היצירה ״שירת דבורה״ של המלחין הישראלי ידידיה אדמון, במסגרת פסטיבל "חג המוסיקה הישראלית" עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, בניצוחו של יואב תלמי. בעונה של 2018-2017 שרה המקהלה את הסימפוניה התשיעית של בטהובן עם התזמורת הסימפונית ירושלים ומקהלת מונטוורדי מהמבורג, השתתפה במקהלה של "חליל הקסם" של מוצארט בביצוע האופרה הירושלמית, והופיעה בבכורה העולמית של "סוד הכוונה" מאת המלחין הישראלי איתן שטיינברג, יצירה ל 3 מקהלות מעורבות, 3 מקהלות ילדים, ואנסמבל כלי הקשה, תחת שרביטו של מאסטרו אנדרס מוסטונן.
המקהלה הקאמרית מייצגת את ישראל בפרויקטים בילאומיים מגוונים: המקהלה הופיעה בפסטיבל מוסיקה ליטורגית בוולנסיה, ספרד (1999) וכן בפסטיבל "מג'יו-מוסיקלה" בפירנצה (2000). ב-2006 השתתפה המקהלה בפרויקט ייחודי – D’Une Seule Voix ("בקול אחד") מסע משותף בן שבועיים בצרפת של מוסיקאים ישראלים ופלסטינים. בשיתוף פעולה רבת שנים עם מקהלת זמיר מביירויט, גרמניה (2008-2014), המקהלה הקאמרית הופיעה יחד עם התזמורת הפילהרמונית של נירנברג, תזמורת הרדיו של גרמניה, ותזמורות האחרות, באולומות המליאה של האו"ם בניו יורק ובז'נבה לציון יום הזכרון הבינלאומי לשואה בביצוע יצירות מאת המלחין בן זמננו יצחק תוויאור. ביולי 2017, תחת שרביטה של קייט בלשיי, ייצגה המקהלה את ישראל ואת ירושלים בפסטיבל הארופאי למוסיקה מקהלתית יהודית בעיר סנט פטרבורג.
תקליטור המקהלה "השער השביעי" של מוסיקה דתית יהודית ונוצרית (הוקלט ב-2004, תחת ניצוחו של מאסטרו רונן בורשבסקי), זכה בשנת 2007 בפרס הבינלאומי היוקרתי על שם שארל מונש "אורפאוס הזהב" מטעם האקדמיה לאמנויות בפאריז.
בין המנצחים של המקהלת הקאמרית היו קייט בלשיי ודור מגן.המנצח והמנהל המוסיקלית של המקהלה מאז ספטמבר 2023 הוא אסף בנרף. מלווה את המקהלה הפסנתרן אליהו סבטוב.
בל קנטו
מקהלת בל קנטו היא מקהלה מעורבת המונה 40 זמרים וזמרות. זוהי מקהלת חובבים ידועה בירושלים, אשר פעלה והופיעה תחת שרביטה של נועה בורשטיין במשך 15 שנים.
הרפרטואר של המקהלה כולל מוסיקה משלל ז’אנרים, מקלאסי ועד ג’אז ויצירות ישראליות (כולל יצירות לתזמורת ומקהלה), ועיבודים אמנותיים לשירי עם ישראליים ובינלאומיים. לפני כמה שנים היא ביצעה בבכורה עולמית את יצירתו של נטע אלוני, “אם תיתן לי חלקי”, למילים של המשוררת לאה גולדברג.
המקהלה מופיעה באופן תדיר בקונצרטים ציבוריים, בפסטיבלים, בכנסים ובאירועי תרומה לקהילה במקומות שגרתיים כמו אולמות קונצרטים, וכן בכנסיות, בתי כנסת ובאוויר הפתוח.
בין המנצחים של מקהלת בל קנטו היו נעה בורשטיין, סלומה רבלו, אסף בנרף, ליאורה כהן ואלכס וסרמן. המנצח והמנהלת המוסיקלית של המקהלה מאז אוקטובר 2023 היא דריה גולואושקין .
מלווה אותה הפסנתרנית רינה שכטר.
קנטבילה
מקהלת קנטבילה היא מקהלת נשים ייחודית שהוקמה ע"י המנצחת פלורה וינוקורוב, אשר ניצחה עליה עד שנת 2016. בשנת 2016 עברה המקהלה תהליך של התחדשות ופעלה בניהולה של המנצחת דניאל ארד עד שנת 2019. מחודש ספטמבר 2019 מנצחת על המקהלה טליה קירש.
הרפרטואר שלה כולל יצירות מתקופות ומסגנונות שונים, מעובדות במיוחד לקולות נשים, מיסות ומוסיקה ליטורגית מהרנסאנס ועד היום, יצירות של מלחינים גדולים מתקופות שונות, שירי עם, שירים ישראליים וספיריצ'ואלס.
המקהלה יוזמת שיתופי פעולה עם מקהלות נוספות של אורטוריו ומקהלות מחו"ל. כגון מקהלת לאודמוס טה משטוטגרט, גרמניה, בניצוחה של מוניקה מאירה ואסקז בשנת 2008, ומקהלת עד"ש מצ'כיה בניצוחו של תומאש נובוטני בשנת 2014.
בשנת2014 השתתפה המקהלה גם בערב מיוחד לציון 100 שנה להולדתו של אלכסנדר ארגוב, מגדולי המלחינים של ישראל.
מלווה את המקהלה הפסנתרנית מירה גל.
זמרי אורטוריו
מקהלת זמרי אורטוריו הוקמה בשנת 2005, וחברים בה 35 זמרות וזמרים חובבים.
רפרטואר המקהלה מגוון וכולל מוסיקה א-קפלה מתקופות ומסגנונות שונים, יצירות ליטורגיות כמו מיסות למקהלה ותזמורת, לצד יצירות ישראליות, שירים בעברית ביידיש ובלדינו וכן שירי עמים.
מאז ייסודה הופיעה המקהלה במגוון קונצרטים שהתקיימו בכנסיות ובבתי כנסת. כמו כן הופיעה במסגרת פסטיבל ירושלים לאומנות ובקונצרטים במסגרת פרויקט תרומה לקהילה.
בין מנצחיה של המקהלה היו עודד שומרוני, נעמה נצרתי גורדון, דור מגן ודנה כזמה.
מאז חודש מאי 2022 מנצחת על המקהלה רינתיה נסים.
מלווה את המקהלה הפסנתרנית רינה שכטר.